Van egy
hasznos tipped?

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Az elektromos motor és a hagyományos biciklifajták kombinációja, az elektromos bicikli egyre népszerűbb napjainkban. Ha biciklizni szeretnél, de könnyen elfáradsz, az ebike nagyszerű választás lehet.

Keret Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Az elektromos bicikli, vagy más néven ebike nem más, mint egy klasszikus kialakítású modern bicikli egy kis extrával megspékelve, ami a versenypályákon ugyan diszkvalifikációval járna, mindennapi életünkben azonban a kényelmünket szolgálja. Az ebike-ok ugyanis beépített motorral rendelkeznek, ezzel megkönnyítve számunkra a pedálozást.

Mi különbözteti meg az ebike-ot a hagyományos motorkerékpároktól?

Az elektromos bicikliket és az elektromos meghajtású motorkerékpárokat legfőképpen teljesítményük és sebességük különbözteti meg egymástól. Az, hogy mi számít kismotornak vagy segédmotornak, minden országban törvényileg szabályozott. Az Európai Unióban az elektromos biciklik maximum teljesítménye 250 watt lehet, és maximum 25km/h-s sebességig segíthetnek rá pedálozásunkra. Ezeket a típusokat pedelec-nek nevezzük a pedal, az electric és a cycle szavak összevonásából. Ezeknek az ebike-oknak a használatához még nem kell jogosítvány, azonban a 25 km/h-s sebességet meghaladó S-pedelec modellekhez A1-es kismotor jogosítvány szükséges.

Csak egy kis segítség

A motorok és az ebike-ok közötti másik nagy különbség, hogy a motorkerékpárok kizárólag motoros meghajtással haladnak, míg az ebike-ok beépített motorja mindössze rásegít a pedálozásunkra. Az elektromos biciklik csak akkor működnek, ha lábbal is hajtjuk őket, és nem lehetnek felszerelve gázkarral vagy nyomógombbal. Ehelyett egy szenzor figyeli, hogy mikor pedálozunk.

Használhatom ebike-omat kikapcsolva is?

Természetesen igen! Az elektromos kerékpárok nagy előnye a motorbiciklikkel szemben, hogy könnyűek, és normál bicikliként is funkcionálnak. Sok elektromos bicikliben több funkció van aszerint, hogy mekkora rásegítést igénylünk. Ezt a funkciót ki is lehet kapcsolni, és ha elfelejtettük feltölteni az akkumulátort, akkor is hazatekerhetünk. Sík terepen nem minden esetben van szükségünk ezekre a funkciókra, ám ha dimbes-dombos környéken lakunk, olykor bizony jól jön ez a segítség.

Weboldal címe: https://www.ambringa.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERÉKPÁR, KONDIGÉP, SPORTSZER TIPPEK

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Ha egy stílusos cangát vennél, ne keress tovább! A noikerekparok.hu webáruház elhozza neked a legtrendibb Csepel női kerékpárokat, amik méltán váltak vásárlóink kedvenceivé. Íme, pár indok, hogy miért éri meg ezt venned. Kedvcsináló a Csepel női kerékpárokhoz:

Az első biciklik kiválasztása

Az első biciklik kiválasztása

Az első bicikli kiválasztása az egész életet meghatározza. Ekkor dől el, hogy kisgyerekünk félni fog-e a kerékpározástól, vagy a cangázás megszállottja lesz. Válassz gyerek biciklit méretek szerint!

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

A biciklizés kétségtelenül az egyik legjobb hobbisport és legpraktikusabb közlekedési eszköz. Az állandó tekerés ugyanakkor megterhelő tud lenni, pláne hegymenetben, vagy idősebb korban.  Erre a problémára nyújt hatékony megoldást egy pedelec, vagy egy ebike. Lássuk, milyen okok szólnak az elektromos kerékpárok mellett!

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

Beköszöntött a tavasz, ébredj a téli álomból! A városi lét mostantól nem lehet kifogás egy minden izmot megmozgató, jól eső fáradsággal eltöltő kerékpártúra megvalósítására.

Kerékpár webáruház – biciklik, kiegészítők, alkatrészek

Kerékpár webáruház – biciklik, kiegészítők, alkatrészek

Utána járunk, hogy milyen a jó kerékpár, mire figyeljünk oda a biciklivásárlás előtt/során. Körbe nézünk egy kicsit a kerékpár webshopok világában.  
Bukósisakot, kesztyűt fel; indulhat a bringa túra?