Van egy
hasznos tipped?

Hogyan csináljunk kedvet a kerékpározáshoz?

Van egy különleges kerékpártípus, a cruiser kerékpár, ami a biciklizés új élményét nyújtja, még azokkal is megszeretteti a tekerést, akik egyébként idegenkednek tőle. Íme, egy történet erről.

Keret Hogyan csináljunk kedvet a kerékpározáshoz?

A nyári szünet egy részét nálunk töltötte az általános iskolás, felsős unokám. Sajnos egész álló nap a számítógép előtt ült, szinte lehetetlen volt elrángatni előle. Pedig a feleségemmel sok mindennel próbálkoztunk, de legtöbbször nem jártunk sikerrel.

Ekkor arra gondoltam, hogy valami cselhez kell folyamodnom, mégse kuksolhat egész nyáron ez a gyerek a szobában. Mivel korábban kerékpárüzletben dolgoztam, volt némi fogalmam a dologról, és arra gondoltam, ráveszem valahogy ezt a fiút, hogy biciklire üljön.

Tudtam, hogy „hagyományos" módszerekkel nem sokra megyek, ezért úgy döntöttem, az általa annyira imádott számítógépet fogom csapdaként használni. Mondtam neki, hogy lenne hozzá egy nagy kérésem: a másik unokámnak szeretnénk venni egy biciklit, meglepetésként. Nekem a cruiser kerékpárt ajánlották, mivel ez egy nagyon kényelmes típus. De én ezt a típust nem igazán ismerem, utána tudna-e nézni a neten, hogy mi ez, esetleg hol lehet beszerezni.

A kisunokámnak felcsillant a szeme, hiszen imád, ahogy mondani szokta, „szörfölni a világhálón" (bármit is jelentsen ez). Már aznap este lelkesen hívott a géphez, hogy beszámoljon róla, mit talált. Úgy nézett ki, a tervem bevált: lelkesen mesélte, hogy a cruiser kerékpár egy nagyon „király" dolog. Igazából a chopper motorkerékpárokra hajaz, azt a hangulatot képviseli, csak kerékpárban. Amellett, hogy stílusos, a cruiser kerékpár az egyik legegészségesebb kerékpártípus, mivel speciális kialakításának köszönhetően egyenes derékkal lehet hajtani. Kissé robosztus külseje miatt nagyon strapabíró, így évekig szolgálja a gazdáját. (Érdekesség, de ezt „csak zárójelben" jegyezte meg, hogy az első cruiser kerékpárt még az 1930-as években gyártotta a Schwinn cég az USA-ban.)

Egy szó, mint száz, ha valaki kényelmes, de megbízható, ugyanakkor egyedi stílusú szabadidős biciklit szeretne, egy cruiser kerékpár tökéletes választás. A kisunokám még egy szaküzletet is talált, ahol ez a „városi cirkáló" nagy választékban, akár áruhitellel is megvehető. Több akciós kerékpár közül is lehet választani, természetesen férfi és női kerékpárok is vannak, és olyan neves gyártók modelljeit is kínálják, mint a Hauser vagy a Schwinn Csepel.

A vége az lett a dolognak, hogy az egyik bringába teljesen „beleszerelmesedett". Volt is nagy öröm, amikor váratlanul megajándékoztuk a kiszemelt cruiserrel! Azóta is boldogan kerekezik vele.

Weboldal címe: https://kerekparwebshop.eu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERÉKPÁR, KONDIGÉP, SPORTSZER TIPPEK

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Az elektromos motor és a hagyományos biciklifajták kombinációja, az elektromos bicikli egyre népszerűbb napjainkban. Ha biciklizni szeretnél, de könnyen elfáradsz, az ebike nagyszerű választás lehet.

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Ha egy stílusos cangát vennél, ne keress tovább! A noikerekparok.hu webáruház elhozza neked a legtrendibb Csepel női kerékpárokat, amik méltán váltak vásárlóink kedvenceivé. Íme, pár indok, hogy miért éri meg ezt venned. Kedvcsináló a Csepel női kerékpárokhoz:

Az első biciklik kiválasztása

Az első biciklik kiválasztása

Az első bicikli kiválasztása az egész életet meghatározza. Ekkor dől el, hogy kisgyerekünk félni fog-e a kerékpározástól, vagy a cangázás megszállottja lesz. Válassz gyerek biciklit méretek szerint!

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

A biciklizés kétségtelenül az egyik legjobb hobbisport és legpraktikusabb közlekedési eszköz. Az állandó tekerés ugyanakkor megterhelő tud lenni, pláne hegymenetben, vagy idősebb korban.  Erre a problémára nyújt hatékony megoldást egy pedelec, vagy egy ebike. Lássuk, milyen okok szólnak az elektromos kerékpárok mellett!

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

Beköszöntött a tavasz, ébredj a téli álomból! A városi lét mostantól nem lehet kifogás egy minden izmot megmozgató, jól eső fáradsággal eltöltő kerékpártúra megvalósítására.