Van egy
hasznos tipped?

Az első biciklik kiválasztása

Az első bicikli kiválasztása az egész életet meghatározza. Ekkor dől el, hogy kisgyerekünk félni fog-e a kerékpározástól, vagy a cangázás megszállottja lesz. Válassz gyerek biciklit méretek szerint!

Keret Az első biciklik kiválasztása

Gyermekünk első biciklijét körültekintően kell megválasztani, azonban nem szabad azt gondolnunk, hogy emiatt pár év múlva majd nem kell újra kerékpárboltba menni. Bizony nincs olyan bicikli, amely minden korosztálynak megfelel, és nincs olyan gyerek, aki felnőtté válása során ne fogyasztana el legalább három bringát.

Futóbicikli – ismerkedés a kétkerekűvel

Az első lépés a gyermek 1-2 éves korában elkezdődhet. Igen, már akkor, amikor épphogy csak lábra állt. Azért jó első választás a minőségi gyerek futóbicikli, mert totyogósunk így már a kezdetektől fokozatosan megismerkedhet a kerékpárokkal, még az előtt, hogy egyensúlyérzéke kifejlődött volna, mégis segítve annak kialakulását.

Többféle futóbiciklit választhat gyermekének attól függően, hogy mennyire masszív kerékpárt szeretne. A műanyag futóbiciklik népszerűek kis súlyuk és könnyű használhatóságuk miatt, azonban fém társaik sokkal strapabíróbbak. Ezeknek a termékeknek nincs pedáljuk, így kisgyermekünk talppal hajthatja őket.

Az első valódi biciklik

Valódi, pedállal hajtható gyerek bicikli 3 éves kortól ajánlott. A 16’’-os gyerek biciklik az első ilyen kerékpárok. Ezeknél a modelleknél már minden olyan szempontot figyelembe kell venni, mint a felnőtteknek való professzionális modelleknél, sőt, még többet. Elengedhetetlen a megfelelő súly, a magasság könnyű szabályozhatósága, a strapabíróság, és a biztonság miatt kiemelten fontos a kifogástalan fékrendszer. Azonban ne felejtsük el, hogy ez még mindig csak a tanulás időszaka! Érdemes tehát olyan modellt választani, amelynek alacsonyan vannak a pedáljai és a váza, így segítve az átlépést, valamint a fel- és leszállást. 

A legkeresettebb bicikliméret négyévesek számára a gyerek biciklik 20’’-os változata, így az elérhető választék is rendkívül széles. Ezekben a modellekben már találkozhatunk V-fékkel, és a váz kialakítása is olyan, amit a „profi” kis bringások könnyen tudnak használni.

Akár a fentiekhez hasonló belépő szintű modellt, akár a gyerek biciklik 24’’-os, fokozatváltós, többsebességes változatát választunk, minden esetben figyeljünk oda, hogy a gyermek korának és magasságának megfelelő bringát vásároljuk, hiszen nem az számít, hogy milyen hamar növi ki, hanem hogy egészséges kerékpárral tegyük boldogabbá gyermekünket.

Weboldal címe: https://www.gyerekbiciklik.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KERÉKPÁR, KONDIGÉP, SPORTSZER TIPPEK

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Minden, amit tudnod kell az ebike-okról

Az elektromos motor és a hagyományos biciklifajták kombinációja, az elektromos bicikli egyre népszerűbb napjainkban. Ha biciklizni szeretnél, de könnyen elfáradsz, az ebike nagyszerű választás lehet.

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Csepel női kerékpárok – ezekbe biztos elsőre beleszeretsz

Ha egy stílusos cangát vennél, ne keress tovább! A noikerekparok.hu webáruház elhozza neked a legtrendibb Csepel női kerékpárokat, amik méltán váltak vásárlóink kedvenceivé. Íme, pár indok, hogy miért éri meg ezt venned. Kedvcsináló a Csepel női kerékpárokhoz:

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

5 + 1 ok, amiért érdemes ebike-ra váltani

A biciklizés kétségtelenül az egyik legjobb hobbisport és legpraktikusabb közlekedési eszköz. Az állandó tekerés ugyanakkor megterhelő tud lenni, pláne hegymenetben, vagy idősebb korban.  Erre a problémára nyújt hatékony megoldást egy pedelec, vagy egy ebike. Lássuk, milyen okok szólnak az elektromos kerékpárok mellett!

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

A jó öreg Camping kerékpár – 21. századi köntösben

Beköszöntött a tavasz, ébredj a téli álomból! A városi lét mostantól nem lehet kifogás egy minden izmot megmozgató, jól eső fáradsággal eltöltő kerékpártúra megvalósítására.

Kerékpár webáruház – biciklik, kiegészítők, alkatrészek

Kerékpár webáruház – biciklik, kiegészítők, alkatrészek

Utána járunk, hogy milyen a jó kerékpár, mire figyeljünk oda a biciklivásárlás előtt/során. Körbe nézünk egy kicsit a kerékpár webshopok világában.  
Bukósisakot, kesztyűt fel; indulhat a bringa túra?